Couscoussalade met rode bonen, sluimererwten, kalkoenschnitzel en spaghettiolie

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4 personen
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 400 ml gevogeltebouillon
- 200 gram couscous
- 100 gram rode bonen (voorgegaard)
- 2 wortelen
- 2 stengels witte selder
- 120 gram sluimererwten
- 100 ml olijfolie
- Peper
- Zout
- 4 kalkoenschnitzels
- 10 blaadjes platte peterselie
- 100 ml arachideolie
- 1 el spaghettikruiden

Bereiding

Breng de bouillon aan de kook, neem de pot van het vuur en laat er de couscous in zwellen. Voeg de rode bonen toe. Maak de wortelen, selder en sluimererwten schoon, snij ze in fijne stukjes en bak ze in de helft van de olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout. Meng de gebakken groenten onder de couscous.
Bak de schnitzels in de rest van de olie. Dep af met keukenpapier en snij in fijne repen. Hak de peterselieblaadjes. Meng de arachideolie met spaghettikruiden, peper en zout en meng ze onder de tabouleh. Serveer de krokante kalkoen erop en strooi er peterselie overheen.

Bron: Over Kalkoen