Groene asperges met kalkoen, buffelmozzarella en sinasvinaigrette

Algemeen

Categorie: Hapjes
Goed voor: 10
Bereidingstijd: 0-20 minuten

Ingrediënten

- 250 gram kalkoenfilet
- Peper
- Zout
- 2 el olijfolie
- 2 sinaasappelen
- ½ tl azijn
- 1 pak groene mini-asperges
- 125 gram buffelmozzarella

Bereiding

Snij de kalkoenfilet in reepjes, kruid met peper en zout en bak ze kort in olijfolie. Pers een halve sinaasappel en meng met een lepel olijfolie en azijn. Was de asperges, snij ze in stukken en bak ze kort in wat olijfolie tot ze beetgaar zijn. Verwijder de asperges en blus de pan met het sinaasappelsap.
Pel de tweede sinaasappel en doe hem in partjes. Scheur de mozzarella in stukken en meng met de asperges en het vlees. Verdeel het mengsel over de aperitiefschotels, lepel er wat vinaigrette over en werk af met een sinaasappelpartje.


Wijntip: Door de combinatie met kalkoen, romige mozzarella en sinaasappel is de harmonie compleet met een mooie wijn van chenin blanc, zoals Château Marie du Fou.