Kalkoencurry met notenrijst

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4-6
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 750 gram kalkoenfilet
- 2 middelgrote uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk gemberwortel
- 2 el milde currypasta
- 4 el olie
- 100 gram crème fraîche
- 3 eetlepels Griekse yoghurt
- ¼ liter kippenbouillon
- Zout
- Peper
- 400 gram rijst
- 6 el rozijnen
- 100 gram geroosterde hazel- of cashewnoten
- 3 el fijngehakte koriander of peterselie

Bereiding

Snijd de kalkoenfilet in reepjes. Snipper de ui en de knoflook, hak de gemberwortel fijn. Doe alles in een kom en meng er met de hand de currypasta door, zodat alles goed gemengd is. Laat dit afgedekt rusten.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking droog. Roer er de rozijnen door en houd het warm. Laat de olie in een pan met een dikke bodem goed heet worden en roerbak de reepjes vlees tot ze mooi bruin zijn. Doe dat desgewenst in 2 porties. Roer er de crème fraîche, de yoghurt en de bouillon door, breng op smaak met wat zout en zo nodig peper en laat met het deksel op de pan kort stoven. Schep kort voor het serveren de grof gehakte noten door de rijst en bestrooi het vlees met koriander of peterselie.

Serveertip: Geef er een komkommersalade bij die met yoghurt wordt aangemaakt.