Kalkoenfilet in tijmsaus met wortel

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 500 gram kalkoenfilet (kalkoenschnitzel)
- 30 gram boter of margarine
- 1 el olie
- 4 gehakte lente-uitjes
- 1-2 gehakte teentjes knoflook
- ½ fles droge witte wijn of rosé
- 6 takjes verse tijm
- 1 tl laurierpoeder
- 300 gram Parijse worteltjes
- Zout
- Peper
- Peterselie

Bereiding

Verwarm de boter met de olie in de braadpan. Bak hierin de filet rondom bruin. Verwarm de ui en de knoflook even mee. Schenk de wijn langs de rand van de pan erbij. Voeg de kruiden en de worteltjes toe. Sluit de pan en stoof het gerecht gedurende 25 minuten. Maak dit op smaak af met zout en peper en garneer met de fijngeknipte peterselie.

Serveertip: Smakelijk met pasta of rijst en salade.