Kalkoenhamburgers

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 2
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 2 sneetjes wittebrood
- 400 gram kalkoengehakt
- Sesambolletjes
- 1 el yoghurt
- 1 ei
- 1 ½ tl korianderpoeder (ketoembar)
- Zout
- Peper
- 40 gram braadboter

Bereiding

Snijd het brood in blokjes, doe ze in een kom en giet er wat water op. Doe het gehakt in een andere kom en meng er het uitgeknepen brood, de yoghurt, het ei, de koriander en wat zout en peper door. Maak 4 afgeplatte ballen van het gehakt en zet deze tot ze worden gebakken in de koelkast.
Verhit de braadboter in de koekenpan en bak de kalkoenburgers aan beide kanten op niet te hoog vuur in ongeveer 10 minuten bruin en gaar. Leg ze tussen opengesneden en geroosterde sesambolletjes en garneer het met sla, tomaat en komkommer.