Kalkoenpoten met kruiden

Algemeen

Categorie: Bijgerecht
Goed voor: 2
Bereidingstijd: 60+ minuten

Ingrediënten

- 2 kalkoenpoten (drumsticks), 1 kg voor 2 personen
- Peper
- Zout
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl rozemarijn
- 6 repen ontbijtspek
- 75 – 100 gram boter
- 1 el olijfolie
- 1 bouillonblok
- 2 glazen water
- 0,5 el aardappelmeel
- 2 borrelglazen whisky of cognac

Bereiding

Droog de ontdooide bouten af en wrijf ze in met zout en peper, komijn en rozemarijn. Omwikkel ze met spek. Maak de boter en de olijfolie heet op een klein vuur in een stevige koekepan en braad de poten zachtjes goudbruin aan alle kanten. Doe ze dan over in de braadpan.
Leng de braadjus aan met het in water opgeloste bouillonblokje en schep het nat over de poten.
Doe de deksel op de pan en laat de poten in 2 uur zachtjes gaar worden. Verwarm als alles goed is, de whisky of cognac, bedruip de poter er mee en steek het aan.