Kalkoensalade met geroosterde hazelnoten

Algemeen

Categorie: Salades
Goed voor: 3-4
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 300 gram kalkoenfilet
- ½ el cajunkruiden
- 2 el olie
- 1 stuk avocado
- 4 kerstomaatjes
- 250 gram frisse sla
- 2 el dragonazijn
- 1 dl sinaasappelsap
- 2 tl Zaanse mosterd
- 3 el hazelnootolie
- 75 gram hazelnoten
- Zout
- Peper

Bereiding

Wrijf de kalkoen in met cajunkruiden. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kalkoenfilet in ongeveer 15 minuten bruin en gaar. Keer de kalkoenfilet regelmatig.
Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in de lengte in plakken. Was de tomaatjes en snijd ze in vieren. Verdeel de sla over 4 borden. Rangschik de plakken avocado en de partjes tomaat erop. Leg de kalkoenfilet op een plank en roer de azijn, het sinaasappelsap en de mosterd door het bakvet.
Breng dit aan de kook en roer de aanbaksels los. Klop van het vuur af de hazelnoot erdoor. Breng de saus op smaak met zout en peper.
Snijd de kalkoenfilet in dunne plakken en leg deze op de sla. Schenk de saus erover. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin. Verdeel ze over de salade.

Serveertip: Lekker met bruin stokbrood.