Kalkoenschnitzels

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 8 dikke plakken gebraden kalkoen of 4 kalkoenschnitzels, plat geslagen
- 250 gram champignons, gewassen en in plakjes gesneden
- 4 el cranberry saus
- Een beetje kippenbouillon
- Zout
- Peper
- Boter

Bereiding

Smelt een stukje boter in een grote koekenpan en laat hierin de plakken kalkoen zachtjes een paar minuten aan beide zijden bakken. Als u verse kalkoenfilets gebruikt, moet u ze ongeveer 5 minuten aan elke kant bakken afhankelijk van de dikte van de plakken.
Voeg de champignons toe en laat deze 1 tot 2 minuten meebakken. Roer er dan de cranberrysaus en een paar lepels kippenbouillon door, tot u een dunne saus heeft. Maak de saus af op smaak met wat peper en zout. 


Serveertip: Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal op een bedje van gebakken rijst.