Kalkoenschnitzels in zoetzure saus

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 0-20 minuten

Ingrediënten

- 50 gram boter
- 4 kalkoenschnitzels
- ½ l fruitcocktail
- ½ tl gemberpoeder
- 1 glas sherry of marsala
- 1 dl zure room
- 2 uien
- 2 el wijnazijn
- Zout
- Peper

Bereiding

Wrijf de schnitzels in met peper en zout en bak ze in de hete boter aan beide kanten gaar en bruin. Neem ze uit de pan en fruit de in ringen gesneden uien langzaam in de braadboter. Voeg, als de uien mooi bruin zijn, de fruitcocktail, het gemberpoeder, de sherry en de wijnazijn toe. Roer er van het vuur af de room door en een gedeelte van het fruitcocktailsap. Proef de saus en maak haar op smaak met zout en peper.
Leg de warm gehouden schnitzels op een verwarmde schaal en schep er een deel van de saus met de vruchten overheen, geef de rest er apart bij.


Serveertip: Samen met droog gekookte rijst en zeer fijngesneden witlof met stukjes walnoot en sinaasappel is dit een heerlijk gerecht.