Kalkoenstoofschotel met paprika

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 4 kalkoenschnitzels
- 2 el olijfolie
- 2 tl kalkoenkruiden
- 2 gehakte uien
- 2 paprika’s in reepjes
- 2 vleestomaten in parten
- 1 dl slagroom of crème fraîche
- Worcestershiresaus
- Peper

Bereiding

Snijd de schnitzel met een scherp mes klein op een goed te reinigen plan. Spoel mes en plank direct na gebruik onder heet stromend water af. Verwarm de olie in een hapjespan of wok en roerbak hierin de schnitzels goudbruin.
Voeg de kruiden, de uien, de paprika’s en de tomaten toe en laat dit ongeveer 10 minuten pruttelen. Giet dan de room erbij en verwarm het gerecht al roerende nog 5 minuten. Voeg Worchestershiresaus en peper naar smaak toe. Heerlijk met gekookte peultjes in het voorjaar en spruitjes in het winterseizoen.

Serveertip: Serveer er een salade bij met gekookte rijst, eventueel vermengd met doperwten en maïskorrels uit blik.