Gezondheid

Gezonde levensstijl

Kalkoenvlees past uitstekend in een gezonde levensstijl. Gevogelte is over het algemeen erg mager en dat geldt zeker ook voor de kalkoen. Bovendien kenmerkt kalkoenvlees diverse gezonde eigenschappen en bevat het vele belangrijke voedingsstoffen. 

Kalkoen kunt u gerust vaker doen!

Heeft u ook al kennis gemaakt met de 4 G’s van de kalkoen?Eigenschappen kalkoenvlees

Rijke bron van vitamine D - Kalkoen is een rijke bron van vitamine D en dat maakt kalkoenvlees een uitstekend wapen tegen een winterdepressie
Ongekende bron aan ijzer - Kalkoen bevat enorm veel proteïne en is een ongekende bron aan ijzer. De ijzeropname wordt geoptimaliseerd als u kalkoenvlees eet in combinatie met ijzerhoudende groenten zoals spinazie.
Helpt de vertering - De hoge hoeveelheid vitamine B6 in kalkoenvlees helpt de vertering een handje. Daardoor kom je minder snel aan in gewicht. 

Foliumzuur, Vitamines B, B1, B6, zink en kalium - Met een portie van 140 gram kalkoenvlees krijgt u de helft van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid foliumzuur binnen. Daarnaast is kalkoenvlees een rijke bron aan vitamine B, B1, B6, zink en kalium. Deze voedingsstoffen zijn onder meer belangrijk voor het: 

- Op peil houden van uw cholesterolgehalte
- Tegengaan van geboorteafwijkingen
- Verminderen van de kans op kanker en hart- en vaatziekten
- Ondersteunen van zenuwfuncties
- Versterken van het immuunsysteem
- Regelen van de bloeddruk
- Helpen in het genezingsproces