Nieuws

Assortiment wijziging

Vanaf nu te bestellen, NIEUW in het assortiment Kalkoen braadworst 6 stuks. De worstjes zoals u van ons gewend bent komen helaas t.z.t. te vervallen. Hiervoor geldt OP=OP Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met Uw verkooppunt.
2021-04-16 Lees meer

BELANGRIJKE INFORMATIE BETREFFENDE BESTELLINGEN

Geregeld krijgen wij de opmerking dat er een bestelling is geplaats maar deze  schijnbaar niet automatisch wordt door gezonden naar het betreffende verkooppunt.

.Het bestellen gaat als volgt in zijn werk:

1. Men vult alle gegevens in op het bestelformulier.
2. Selecteer ophaal locatie.
3. Bij producten hoeveelheid invullen.
4. Daarna vink rechts onderin aan IK BEN GEEN ROBOT.
5. Klik op versturen.
Vervolgens krijgt U via de mail een bevestiging van Uw bestelling.
Indien U deze NIET ontvangt is...
2021-04-16 Lees meer

In de maand februari is er géén huisverkoop bij:

In de maand februari is er géén huisverkoop bij de familie Jenniskens-v. Soest te Ysselsteyn en bij de familie van Lier te Helden. In de maand maart staan ze weer voor U klaar als vanouds!!!
2020-01-31 Lees meer

Aanpassing gewicht rollade

Het gewicht van de rollade is aangepast naar ca 800 gram
2019-02-04 Lees meer

Assortiment uitgebreid!

We zijn blij u te kunnen melden dat ons assortiment is uitgebreid!

NIEUW zijn:

  • Kalkoenrollade, ca. 1250 gram
  • Kalkoenborst van de hen, ca. 1000 gram

Daarnaast is de kalkoenschnitzel met paprikamarinade weer terug en zijn de prijzen aangepast.

 

De Slanke Bourgondiër wenst u allen prettige feestdagen en alle goeds voor het nieuwe jaar!

2018-12-06 Lees meer

Uitbreiding adressen huisverkoop

Graag stellen wij u voor aan Kalkoenbedrijf van Lier uit Helden; trots nieuw verkoopadres van De Slanke Bourgondiër. Ons volledige assortiment is per heden dus ook in Helden verkrijgbaar!

Meer weten over het Kalkoenbedrijf van Harrie en Angelique van Lier? Klik dan hier!
2017-10-13 Lees meer

Nieuw adres huisverkoop

Met trots kunnen we een nieuw verkoopadres aan u voorstellen: Kalkoenhouders Dion en Mariëlle Cobben uit het Zuid-Limburgse Moorveld starten vanaf heden ook met huisverkoop van het assortiment van De Slanke Bourgondiër.

Klik hier voor meer informatie over het kalkoenbedrijf van Dion en Mariëlle Cobben of plaats meteen uw bestelling via onze online bestellijst
2017-05-24 Lees meer

Wijziging bestelassortiment

Het assortiment van de huisverkoopadressen is gewijzigd. Toegevoegd aan het assortiment zijn kalkoenschitzel gekruid en kalkoenschnitzel paprikamarinade. Daarnaast zijn de verpakkingsgroottes gewijzigd van standaard 300 gram per verpakking naar  ± 400 gram per verpakking.

Klik hier voor de gewijzigde bestellijst. 

2017-02-01 Lees meer

Uitbreiding assortiment huisverkoop

Het assortiment van de huisverkoopadressen is uitgebreid met het product kalkoenhaasje. Ga naar het bestelformulier op deze website en bestel het product bij een van de huisverkoopadressen.

Een lekker recept met dit nieuwe product is kalkoenhaasje in bladerdeeg. Ook erg lekker voor de feestdagen. 

2016-12-12 Lees meer

Vlees met een verhaal

In Dichterbij magazine van Rabobank Horst Venray staat een leuk artikel over kalkoenhouder Twan Jenniskens uit Ysselsteyn. 

Klik hier om het verhaal te lezen. 

2016-12-06 Lees meer

Wijziging assortiment

Het product kalkoenschnitzel paprikamarinade is helaas niet meer te bestellen bij de huisverkoopadressen. Het product wordt verwijderd uit de bestellijst. 
2016-09-30 Lees meer

Happen en Stappen

De Slanke Bourgondier verzorgt de hoofdmaaltijd bij het happen en stappen van Zij-actief in Ysselsteyn. De heerlijke kalkoen-gyros, couscoussalade, groene salade en tzaziki saus werden bereid door Annelies Evers en Janneke Jenniskens. De leden van Zij-actief waren razend enthousiast over deze heerlijke maaltijd!

2016-07-29 Lees meer

De Slanke Bourgondiër wint Innovatieprijs Vlees!

Op woensdag 25 mei jl. hebben de deelnemers aan het Pluimvee Symposium Vlees het concept De Slanke Bourgondiër gekozen tot winnaar van de Innovatieprijs Vlees. De Slanke Bourgondiër kreeg 109 stemmen, van de ruim 250 aanwezigen op de VencoCampus in Eersel. De Slanke Bourgondiër nam het op tegen de Finse 3-hoek en de Strooiselgenerator, die respectievelijk 75 en 52 stemmen kregen. De werkgroep Kalkoen Vaker Doen, die aan de basis staat van De Slanke Bourgondiër, is trots op het behalen...

2016-05-26 Lees meer

Pluimvee Innovatieprijs

Kalkoenhouders Jo Evers, René Arts en Twan Jenniskens vertellen in onderstaand filmpje hun verhaal over De Slanke Bourgondiër. Het filmpje is gemaakt in het kader van de nominatie voor de Pluimvee Innovatieprijs Vlees. 

Bekijk hier het filmpje


2016-05-23 Lees meer

De Slanke Bourgondiër genomineerd voor Pluimvee Innovatieprijs Vlees

Vandaag is bekend geworden dat De Slanke Bourgondiër is genomineerd voor de Pluimvee Innovatieprijs Vlees. Op basis van de criteria innovatief, praktische toepasbaarheid en potentie voor de pluimveesector nomineerde de jury drie inzendingen. Naast De Slanke Bourgondiër werden de innovaties ‘Finse 3-hoek’ en ‘Strooisel regenerator’ genomineerd. Op 25 mei a.s. kiezen de deelnemers van het Pluimvee Symposium in Eersel de winnaar.


Meer informatie over de genomineerden:


Innovatie:...

2016-04-25 Lees meer

Kalkoen 'leeft' weer

Om Nederlands kalkoenvlees terug op de kaart te zetten, lanceerde kalkoenhouders vorig jaar de campagne 'De Slanke Bourgondiër'. Inmiddels zijn de ondernemers een samenwerking aangegaan met versgroothandel Van de Ven Foodimpuls. Deze levert kalkoenproducten van eigen bodem aan slagerijen door heel Nederland. 

Hierboven leest u de inleiding van een artikel over De Slanke Bourgondiër in het vakblad 'Vleesmagazine'. In dit artikel zijn kalkoenhouders Jo Evers en Twan Jenniskens in gesprek met...
2016-04-08 Lees meer

‘Weg vrij: genieten van kalkoen’

Afgelopen zaterdag stond er in Stal & Akker een leuk interview met kalkoenhouder Anton Jacobs uit Rijkevoort. In het artikel vertelt Jacobs over zijn bedrijf, zijn passie voor kalkoenen en ook de ontwikkelingen rond ‘De Slanke Bourgondiër’, waar hij als huisverkoper nauw bij betrokken is.

Klik hier om het artikel te lezen. 

2016-03-07 Lees meer

Vers Inspiratie Platform

Vandaag en morgen vindt de 2e editie van het Vers Inspiratie Platform plaats in Nijkerk. Een event waar de gehele versbranche samenkomt voor inspiratie, noviteiten, interessante workshops en een gastoptreden van Rudolph van Veen. En op dit inspirerende event wordt dit jaar – in de stand van Foodimpuls - ook ‘De Slanke Bourgondiër’ gepresenteerd aan de bezoekers. En daar zijn wij als Nederlandse kalkoenhouders maar wat trots op!

2016-03-07 Lees meer

Hollandse kalkoen weer verkrijgbaar voor Nederlandse slagers

Nederlandse kalkoen is terug van weggeweest. Dat is het resultaat van samenwerkende Nederlandse kalkoenhouders die gezamenlijk het concept ‘De Slanke Bourgondiër’ hebben ontwikkeld én samenwerkingen in de keten hebben gerealiseerd. Inmiddels is de Hollandse kalkoen weer voor alle slagerijen verkrijgbaar bij Foodimpuls. De eerste reacties zijn lovend!


Nadat in 2005 de laatste kalkoenslachterij in Nederland is gestopt, kwam de kalkoen die in Nederland verkrijgbaar was uit...

2016-02-22 Lees meer

Hollandse kalkoen bij de slagerij!

Naast de huisverkoop die afgelopen zomer is gestart bij een viertal kalkoenhouders, wordt Hollandse kalkoen momenteel door versgroothandel Foodimpuls geïntroduceerd bij slagerijen door heel Nederland. Voor deze introductie werd een nieuwe lijn van de huisstijl ontwikkeld en is er een passend assortiment samengesteld. 

Sinds enkele weken wordt De Slanke Bourgondiër onder de aandacht gebracht bij Nederlandse slagers en de eerste reacties zijn heel positief en...

2016-02-11 Lees meer

Peloton moet koploper volgen

Vandaag stond er in Dagblad de Limburger een artikel over innovaties in de Limburgse land- en tuinbouw. In dit artikel komt ook de kalkoenhouderij uitgebreid aan bod. Verslaggever Jan Hensels sprak hiervoor met kalkoenhouder René Arts. 

Klik hier om het artikel te lezen. 
2016-02-04 Lees meer

Koelekoelekoele…

...het klinkt als muziek in de oren van Thijs en José


Gezonde voeding. De een produceert het, terwijl de ander erover doceert. Kalkoenenhouder Thijs van Meijl uit Weert en José Bongers, lerares aan basisschool De Bongerd in Nederweert, hebben samen veel kennis in huis. De hoogste tijd om elkaar eens te ontmoeten en deze kennis te delen. Zo wil José wel eens weten hoe dat zit tussen boeren, imago en die bijzondere passie voor het vak.

Lees hier het gesprek tussen Thijs en José


2015-12-24 Lees meer

Concert voor kalkoenen

De kalkoenen van fokker René Arts uit het Limburgse Ysselsteyn werden woensdag 9 december verrast met een heus concert. De dieren kregen van hun baas een concert aangeboden. Dat is te zien op een filmpje.

Het filmpje kunt u hier bekijken!


De bekende kunstmusicus Rineke de Wit uit Amersfoort speelde met gitaar en hobo diverse bekende nummers voor de duidelijk enthousiaste kalkoenen, die op hun beurt driftig mee begonnen te zingen. De artieste komt zelf uit een agrarisch nest en wil...

2015-12-11 Lees meer

Kalkoenhouders bedanken Provincie Limburg en LLTB

Gedeputeerde Patrick van der Broeck ontvangt kalkoenvleespakket

Tijdens een informele bijeenkomst op 17 november jl. heeft de werkgroep Kalkoen Vaker Doen op locatie bij kalkoenhouder Twan Jenniskens een kalkoenvleespakket overhandigt aan gedeputeerde Patrick van der Broeck van de provincie Limburg en Leon Faassen, voorzitter van de LLTB. Hiermee wil de werkgroep, die bestaat uit een tiental Limburgse kalkoenhouders, de provincie Limburg en de LLTB bedanken voor hun ondersteuning...

2015-11-18 Lees meer

De Slanke Bourgondiër bij Nieuwe Oogst TV

In de uitzending van Nieuwe Oogst TV van woensdag 18 november kwam een leuke reportage over De Slanke Bourgondiër aan bod. 

Klik hier om het filmpje te bekijken. 

2015-11-18 Lees meer

Nieuw: kalkoengehakt en kalkoenworst

Het assortiment van De Slanke Bourgondiër is uitgebreid met kalkoengehakt en kalkoenworst. Er was veel vraag naar deze kalkoenproducten. In verhouding tot varkens- of rundvlees zijn deze kalkoenproducten erg mager, een geschikt product dus voor De Slanke Bourgondiër!

De kalkoenproducten zijn verkrijgbaar bij onze verkooppunten.  

2015-10-30 Lees meer

Online bestelformulier

Sinds kort kunt u onze producten ook online bestellen via het online bestelformulier. U kunt hier de kalkoenhouder selecteren waar u de producten wilt ophalen, deze informeert u ook over wanneer de bestelling voor u klaar staat. 

2015-10-30 Lees meer

Kalkoen populair op Europees menu

In de Hanos Courant werd speciaal aandacht besteed aan kalkoenvlees. Klik hier om het artikel te lezen. 
2015-08-31 Lees meer

Eerste levering De Slanke Bourgondiër assortiment

Op vrijdag 7 augustus zijn de eerste producten van De Slanke Bourgondiër geleverd bij de huisverkooplocaties. Hier kunnen de consumenten hun bestelde kalkoenproducten ophalen. Het assortiment, bestaande uit Nederlands kalkoenvlees, bestaat uit diverse basisproducten en zal in de komende periode verder worden uitgebreid. Wilt u ook gezond genieten van Nederlands kalkoenvlees? Geef dan uw bestelling door bij een van onze verkooplocaties. Zij informeren u dan wanneer de producten kunnen...

2015-08-07 Lees meer

Toekomst sector op niveau houden

Het blad Stal & Akker publiceerde in de uitgave van zaterdag 1 augustus jl. een interview met kalkoenhouders Twan en Janneke Jenniskens uit Ysselsteyn. 

Klik hier om het artikel te lezen. 

Bron: Stal & Akker, uitgave 1 augustus 2015

2015-08-06 Lees meer

Huisverkoop De Slanke Bourgondiër van start!

Om de consumptie van kalkoenvlees in Nederland te stimuleren introduceren Nederlandse kalkoenhouders de campagne ‘De Slanke Bourgondiër’. Vier locaties in Zuidoost Nederland zijn onlangs gestart met de huisverkoop van het assortiment van De Slanke Bourgondiër.


De naam ‘De Slanke Bourgondiër’ verwijst naar de bourgondische uitstraling van kalkoenvlees in combinatie met het lage vetgehalte dat kalkoen bevat. Want kalkoenvlees is één van de lekkerste, gezondste en magerste...

2015-07-24 Lees meer

De Slanke Bourgondiër in Vitelia Magazine

In het nieuwe Vitelia Magazine staat ook een leuk stukje over De Slanke Bourgondiër! Klik hier om het artikel te lezen. 


2015-07-13 Lees meer

Kalkoen als landelijk streekproduct

Op zaterdag 27 juni jl. publiceerde Nieuwe Oogst een interview met Twan Jenniskens, Nederlands grootste kalkoenhouder. 

Klik hier om het artikel te lezen. 

2015-07-01 Lees meer

Deelname Smaak Zit Tussen Je Oren geslaagd

We kijken terug op een geslaagde deelname aan Smaak zit tussen je oren in Venray. Vele bezoekers hebben enthousiast kennis gemaakt met De Slanke Bourgondiër. We zijn blij met de vele positieve reacties die we ontvangen hebben.
2015-06-01 Lees meer

Basisschool bezoekt kalkoenbedrijf

Vorige week heeft groep 5 van Ysstelsteyn en groep 5/6 uit Merselo een bezoek gebracht aan het kalkoenbedrijf van Twan Jenniskens in Ysselsteyn. Daarna hebben de klassen op het evenemententerrein van Smaak Zit Tussen Je Oren in Venray onder begeleiding van koks een lekker gerecht gemaakt met kalkoenvlees. Het was een gezellige dag!
2015-06-01 Lees meer

Smaak zitten tussen je oren

Twan Jenniskens presenteert zich namens De Slanke Bourgondiër tijdens het culinaire evenement Smaak Zit Tussen Je Oren dat van donderdag 28 t/m zondag 31 mei in Venray wordt georganiseerd. 

Samen met enkele collega kalkoenhouders vertelt Twan u graag over de gezonde kenmerken van kalkoenvlees, de vele mogelijkheden en de huisverkooplocaties die binnenkort openen. Door de opstart van deze huisverkooplocaties kunt u straks gemakkelijk genieten van Nederlands kalkoenvlees. 

Bekijk de website van...

2015-05-21 Lees meer

Website De Slanke Bourgondiër online

Met trots presenteren wij onze website. De Slanke Bourgondiër is ontstaan vanuit een samenwerking van Nederlandse kalkoenhouders. Op deze website stellen we ons graag aan u voor, delen we heerlijke recepten en informeren we u graag over de verkooppunten van De Slanke Bourgondiër bij u in de buurt. 
2015-04-10 Lees meer