Concert voor kalkoenen

De kalkoenen van fokker René Arts uit het Limburgse Ysselsteyn werden woensdag 9 december verrast met een heus concert. De dieren kregen van hun baas een concert aangeboden. Dat is te zien op een filmpje.

Het filmpje kunt u hier bekijken!


De bekende kunstmusicus Rineke de Wit uit Amersfoort speelde met gitaar en hobo diverse bekende nummers voor de duidelijk enthousiaste kalkoenen, die op hun beurt driftig mee begonnen te zingen. De artieste komt zelf uit een agrarisch nest en wil nieuwe ideeën opdoen voor haar muziek in de natuur en het agrarisch bedrijfsleven.

Zelf bespeelt ze vijf instrumenten, is ze dirigent en arrangeert ze muziek. Klanken vanuit de natuur wil ze verwerken in haar nieuwe repertoire of inbrengen in al bestaande muziek.

Voor Arts is inmiddels duidelijk dat deze muziek de dieren rustig maakt. Minder stress is gezondere dieren, dus beter vlees.

Kalkoenenvlees zit in de lift. De consumptie er van neemt flink toe, doordat het vlees bekend staat als mager en gezond. Arts is met een Wintergarten (overdekte vrije uitloopstal) de meest kalkoenvriendelijke fokker van ons land. Hij hoopt binnenkort een Beter Leven-ster van de Dierenbescherming in de wacht te slepen.


BRON: www.refdag.nl

FOTO: www.refdag.nl