Aldente – Linguine met grillkalkoen, chorizo en mascarpone

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 250 gram linguine
- 2 l gezouten water
- 50 gram chorizo
- Olijfolie
- 1 teentje look
- 250 gram mascarpone
- 250 gram kalkoenfilet
- 40 gram rucola
- Parmezaanse kaas

Bereiding

Kook de linguine in gezouten water tot hij beetgaar is. Snij de chorizo in plakjes en bak in olijfolie met de gesnipperde look. Doe de pasta en de mascarpone bij de chorizo en meng goed door elkaar.
Snij de kalkoen in dikke plakken, grill aan beide kanten en snij in grote stukken. Schik het vlees op de pasta, doe er de rucola en geraspte Parmezaanse kaas over.


Wijntip: Bodegas de la Marquesa ‘Valserrano crianza’(tinto del pais, mazuelo) of Giné Giné (garnacha, carignan). Dit gerecht met zuiderse signatuur vraagt om wijnen met eenzelfde zuiders karakter. Daarbij komt de uitgesproken smaak van chorizo, die het meestal goed kan vinden met Spaanse wijn.