Gekruide kalkoenbouten

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 40-60 minuten

Ingrediënten

- 4 kalkoenbouten
- 250 gr boter
- 2 gesnipperde uien
- Zout
- Basterdsuiker
- Peper
- ½ el azijn
- Tijm
- 1 el basterdsuiker
- 2 dl kippenbouillon
- 1 el maïzena

Bereiding

Wrijf de bouten in met zout, peper en tijm. Verhit de boter in een pan en haal de bouten rondom door de boter. Braad ze in 20 minuten gaar. Neem ze uit de pan en houd ze warm. Fruit de gesnipperde uien in de braadboter, temper het vuur en giet er voorzichtig de azijn op met de basterdsuiker. Roer door en strooi er peper op. Leg de bouten terug in de pan en doe er een deksel op. Laat de bouten 30 minuten stoven en keer ze af en toe om. Giet er zo nodig wat bouillon bij. Neem de bouten dan uit de pan en leg ze op een verwarmde schaal. Giet de rest van de bouillon bij de braadboter en roer het door elkaar. Laat even doorkoken en bind het dan met aangemaakte maïzena. Maak de saus op smaak.


Serveertip: Geef hier aardappelpuree en vruchtencompote of appelmoes bij.