Gevulde kalkoenrolletjes

Algemeen

Categorie: Bijgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 4 kalkoenschnitzels
- 1 el mosterd
- 1 kleine courgette
- 1 middelgrote wortel
- 1 ui
- 50 gram braadboter
- 1 klein blikje tomatenpuree
- ¼ liter kippenbouillon van ½ tablet
- Zout
- Versgemalen peper

Bereiding

Leg de kalkoenschnitzels één voor één tussen twee velletjes glad (huishoud)folie en sla ze met de bodem van een pan plat. Snijd de courgette en de wortel in gelijke smalle reepjes van circa 10 cm lang. Bestrijk de schnitzels dun met mosterd en leg op iedere schnitzel circa 5 reepjes wortel en 5 reepjes courgette. Rol de schnitzels strak op en zet ze vast met een houten prikker. Hak de resterende courgette en wortel klein. Snipper de ui.
Verhit de boter in een braadpan. Bak de kalkoenrolletjes rondom bruin en neem ze uit de pan. Laat de ui, de courgette en de wortel een paar minuten omscheppend fruiten. Roer er de tomatenpuree door en laat dit kort meefruiten om de scherpe smaak kwijt te raken. Roer er de bouillon door. Breng de saus aan de kook en draai het vuur laag. Leg de kalkoenrolletjes in de pan en laat met het deksel op de pan ongeveer 10 minuten stoven. Breng de saus verder op smaak met wat zout en peper.