Gevulde kalkoenschnitzels met hazelnootkorst op maïs
Algemeen
Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 60+ minuten
Ingrediënten
- 4
kalkoenschnitzels à 125 gram
- 100 gram champignons
- 50 gram boter of margarine
- 80 spekreepjes
- 2 dikke plakken Emmentaler kaas à 40 gram
- 1 tl peterselie
- Zout
- Peper
- 2 el bloem
- 1 ei
- 2 el volle melk
- 50 gram hazelnoten (1 zakje van Baukje)
- 50 gram paneermeel
- 1 beker slagroom (250 ml)
- 1 kleine rode paprika
- 1 blikje maïskorrels (150 gram)
- 100 gram doperwten (diepvries)
- Snufje suiker
- ½ citroen
- Keukenpapier
- 4 cocktailprikkers
Bereiding
Kalkoenschnitzels
met vleeshamer of platte kant van mes platter slaan. Champignons schoonvegen
met keukenpapier en in dunne plakjes snijden. In de pan 10 gram boter verhitten
en champignons ongeveer 2 minuten bakken. Champignons laten uitlekken in de zeef en laten afkoelen. Kaas in reepjes snijden.
Champignons, spek, kaas en peterselie door elkaar scheppen.
De schnitzels bestrooien met zout en peper. Champignonmengsel over de
schnitzels verdelen. Schnitzels dubbel klappen en vaststeken met een cocktailprikker. Bestrooien met
1 eetlepel bloem, daarna overtollige bloem er af schudden. Het ei met melk
loskloppen. De hazelnoten fijnmalen en het paneermeel erdoor heen mengen.
Schnitzels eerst door het ei halen, vervolgens door de hazelnoten halen en goed
aandrukken.
De grill voorverwarmen op de hoogste stand. De paprika wassen en in kleine
blokjes snijden. De paprika in weinig water in ongeveer 6 minuten gaar koken.
Ondertussen in de pan 20 gram boter smelten. De rest van de bloem toevoegen en
goed roeren. Slagroom erbij schenken en al roerend aan de kook brengen.
Op laag vuur laten koken, zodat er een lichtgebonden saus ontstaat. Intussen de
bakplaat invetten met de rest van de boter. De schnitzels op de bakplaat leggen
en in ongeveer 6 minuten goudbruin en gaar grillen, halverwege keren. De
citroen schoonmaken en 4 plakjes eraf snijden. Maïskorrels afgieten en met
doperwten en paprika aan de saus toevoegen. Ongeveer 2 minuten mee warmen.
Op smaak brengen met zout en suiker. Groenten met saus over 4 borden verdelen.
De cocktailprikkers uit de schnitzels nemen. De schnitzels op de groenten
leggen en garneren met verse kruiden en serveren met aardappelpuree.