Vermeng de witte wijn met de bouillon en laat hierin de
uiringen, het bosje dille en het kalkoenvlees een nacht staan.
Neem de kalkoen uit de bouillon, laat het vlees uitlekken en snij het in nette
stukjes. Week de gelatine in koud water en laat het 5 minuten staan. Roer de
room door de yoghurt met citroensap, proef en maak het af met zout, peper en
suiker en voeg hierbij de gehakte dille toe.
Verwarm de gelatine met water in een klein pannetje en laat het oplossen. Roer
dit door het roommengsel. Zet de geleerstof zo lang weg in de koelkast tot ze
nog slechts langzaam over de bolle kant van de lepel druppelt.
Vul vervolgens een ronde, met koud water omgespoelde schaal laag om laag met
roomgelei en de stukjes vlees en laat het geheel in de koelkast opstijven. Leg
dit op een schaal voor het opdienen.
Let op: Niet geschikt om in te vriezen.