Kalkoen in roomgelei

Algemeen

Categorie: Bijgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 60+ minuten

Ingrediënten

- 1/8 liter witte wijn
- 1/8 liter kippenbouillon
- 2 uien
- 1 bosje dille
- 500 gram gaar kalkoenvlees
- 6 blaadjes gelatine
- ¼ liter room
- 1 ¼ dl yoghurt
- 2 el citroensap
- Suiker
- Zout
- Witte peper
- 2 tl gehakte dille

Bereiding

Vermeng de witte wijn met de bouillon en laat hierin de uiringen, het bosje dille en het kalkoenvlees een nacht staan.
Neem de kalkoen uit de bouillon, laat het vlees uitlekken en snij het in nette stukjes. Week de gelatine in koud water en laat het 5 minuten staan. Roer de room door de yoghurt met citroensap, proef en maak het af met zout, peper en suiker en voeg hierbij de gehakte dille toe.
Verwarm de gelatine met water in een klein pannetje en laat het oplossen. Roer dit door het roommengsel. Zet de geleerstof zo lang weg in de koelkast tot ze nog slechts langzaam over de bolle kant van de lepel druppelt.
Vul vervolgens een ronde, met koud water omgespoelde schaal laag om laag met roomgelei en de stukjes vlees en laat het geheel in de koelkast opstijven. Leg dit op een schaal voor het opdienen.


Let op: Niet geschikt om in te vriezen.