Kalkoen met sinaasappel

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 1 kalkoen
- 6 sinaasappelen
- 1 dl madera
- 1 glaasje cognac
- 1 koffielepel aardappelmeel
- Peper
- Zout
- Schil van sinaasappel zonder wit

Bereiding

Pel de sinaasappelen, haal de pitten eruit en het wit eraf. Snijd 3 sinaasappelen in schijven en pers er 1 uit, verdeel de 2 overige in stukjes. Steek de stukjes sinaasappel in de kalkoen samen met een klontje boter. Bestrooi de kalkoen met peper en zout. Leg de kalkoen in de beboterde braadslede en laat het braden. Af en toe overgieten met saus.
Als de kalkoen gaar is, het vet van de saus scheppen, de saus in een beetje boter, haal de schil uit het kookvocht en voeg het water bij de saus. De sinaasappel uit de kalkoen in de saus brengen en mixen. De schijven sinaasappel even laten opborrelen in de saus. Saus binden en er cognac bijvoegen.
Kalkoen verdelen en opdienen op verwarmde schotel met aardappelkroketten.