Kalkoen uit Limburg

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 60+ minuten

Ingrediënten

- 500 gram kalkoendijvlees
- 3 uien
- 3 dl wijnazijn
- 1,5 dl water
- 50 gram boter
- 2 el suiker
- 3 el appelstroop
- Allesbinder
- Peper

Bereiding

Snijd het kalkoenvlees klein en schep dit in een diepe kom of een goed afsluitbare koelkastdoos. Voeg de gehakte uien, de azijn en het water toe en marineer dit in de koelkast gedurende 12 uur.
Zeef de marinade en bewaar het kalkoenvlees met de uien. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de kalkoen met de uien rondom bruin. Voeg de suiker en de stroop toe en stoof dit in 30 minuten. Bind de vloeistof met de allesbinder, verwarm dit nog 10 minuten en maak het gerecht af met peper. Serveer bij dit gerecht ijsbergsla met appel, gember, banaan, noten en gekookte aardappelen.