Kalkoenbiefstuk met gorgonzolasaus
Algemeen
Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 40-60 minuten
Ingrediënten
- 4
stuks kalkoenbiefstuk
- 4 plakken rauwe ham
- 100 gram gorgonzola
- 25 gram boter
- 25 gram bloem
- 3 dl melk
- 2 el gehakte peterselie
- Blauwe schimmelkaas
- Zout
- Cayennepeper
Bereiding
Voor
de saus in een glazen litermaat de boter (onafgedekt) in ongeveer 1-2 minuten
op 100% smelten. De bloem erdoor roeren en de melk erop schenken. Alles
(afgedekt) 5-7 minuten op 100% verwarmen.
De ingrediënten eerst met een houten lepel van de bodem en de wand halen en de
saus daarna met een garde glad roeren. Tweederde van de gorgonzola kaas erboven
kruimelen en blijven roeren tot deze in de saus is gesmolten. De saus op smaak
brengen met zout en cayennepeper.
De kalkoenbiefstuk plat slaan tot ze een dikte hebben van 0,5 cm. Op elk plakje
ham een kalkoensteak leggen. Het vlees dun met blauwe schimmelkaas bestrijken
en met peterselie bestrooien, oprollen en het rolletjes met een houten prikker
vastzetten.
Het vlees in een ovenvaste schaal (onafgedekt) 8-10 minuten op 70% verwarmen.
Eventueel de saus opnieuw doorwarmen en het vlees met wat saus serveren. De
overige saus er apart in een juskom bij serveren. Garneren met kerstomaatjes en opdienen met broccoli en pasta.