Kalkoenbiefstuk met kruidenboter en pepersaus

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 0-20 minuten

Ingrediënten

- 4 kalkoenbiefstukken
- Kruidenboter
- 20 gram boter of margarine
- 1 tl olie
- Zout
- Peper
- 1/8 liter slagroom of 2 dl pepersaus (kant en klaar)

Bereiding

Verwarm de boter met de olie in een pan en laat dit niet te bruin worden. Bak hierin de biefstuk bruin en gaar op een matig vuurtje. Reken ongeveer 3 minuten per kant.
Bestrooi beide zijden met zout en peper. Neem de biefstuk uit de pan en houd deze warm in de oven (175 °C) of onder folie.
Roer de room door de bakboter en kook dit even in. Leg de biefstuk nog even terug in de pan en maak de saus op smaak af met grof gemalen peper.


Serveertip: Heerlijk met sperzieboontjes, bestrooid met geschaafde amandelen en gebakken aardappelen.