Kalkoenbiefstuk met zoetzure saus

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 4 kalkoenbiefstukjes (à 125 gram)
- Zout
- Cayennepeper
- 2 el boter of margarine
- 3 bosuitjes
- 50 gram rozijnen
- 2 el balsamico-azijn
- ½ tl karwijzaad
- ½ el allesbinder
- Aluminiumfolie

Bereiding

Kalkoen met zout en cayennepeper bestrooien. In de pan de boter verhitten. De kalkoen in ongeveer 8 minuten bruin bakken, halverwege keren. Uit de pan op bord scheppen en onder de aluminiumfolie warm houden. Intussen de bosuitjes elk in 4 stukken snijden. Bosui in achtergebleven bakvet al omscheppend ongeveer in 2 minuten bakken.
Rozijnen, azijn, karwijzaad en 1 dl water bij uitjes in de pan doen. Vloeistof aan de kook brengen en allesbinder erdoor roeren, blijven roeren tot de saus lichtgebonden is. Saus op smaak brengen met zout en peper.

Serveertip: Serveren met gebakken aardappels en courgette.