Kalkoenbiefstuk met zoetzure saus
Algemeen
Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten
Ingrediënten
- 4
kalkoenbiefstukjes (à 125 gram)
- Zout
- Cayennepeper
- 2 el boter of margarine
- 3 bosuitjes
- 50 gram rozijnen
- 2 el balsamico-azijn
- ½ tl karwijzaad
- ½ el allesbinder
- Aluminiumfolie
Bereiding
Kalkoen
met zout en cayennepeper bestrooien. In de pan de boter verhitten. De kalkoen
in ongeveer 8 minuten bruin bakken, halverwege keren. Uit de pan op bord
scheppen en onder de aluminiumfolie warm houden. Intussen de bosuitjes elk in 4
stukken snijden. Bosui in achtergebleven bakvet al omscheppend ongeveer in 2
minuten bakken.
Rozijnen, azijn, karwijzaad en 1 dl water bij uitjes in de pan doen. Vloeistof
aan de kook brengen en allesbinder erdoor roeren, blijven roeren tot de saus
lichtgebonden is. Saus op smaak brengen met zout en peper.
Serveertip: Serveren met
gebakken aardappels en courgette.