Kalkoenbouten surprise

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 3-4
Bereidingstijd: 60+ minuten

Ingrediënten

- 2 kalkoendijen (1,5 kg voor 3-4 personen)
- Peper
- Zout
- 150 gram boter
- 1 klein blikje asperge punten
- 3 el gemalen oude kaas
- 2 dl dikke bloemkoolsaus
- 2 eidooiers
- 1 el geklopte room
- 1 dl sherry

Bereiding

Wrijf de ontdooide bouten in met peper en zout. Smelt circa 125 gram boter in een ruime braadpan. Braad de bouillon op een klein vuur in 2 – 2,5 uur gaar. Verwijder het been en snij het vlees in plakken. Maak de aspergepunten warm en leg ze, als ze uitgelekt zijn, in een vuurvaste schotel. Bedruip ze met de resterende gesmolten boter. Strooi er 1 eetlepel gemalen oude kaas over en bedruip het met 2 eetlepels sherry. Zorg dat het gesneden kalkoenvlees goed warm is en leg het op de asperges. Strooi hierover ook 1 eetlepel gemalen oude kaas en bedruip ook dit weer met 2 eetlepels sherry.
Bedek het vlees met de hete bloemkoolsaus, waaraan u inmiddels de eidooiers en de room heeft toegevoegd. Strooi hierover de rest van de gemalen kaas en bedruip het geheel met de resterende sherry.
Plaats de schotel in een hete oven en laat er in 15 tot 20 minuten een bruin korstje op komen.