Kalkoenbraadlapjes in kerriesaus

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 4 kalkoenbraadlapjes
- 2 tl kerrie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 150 gram champignons
- 0,5 liter bouillon
- 4 el bloem
- 85 gram boter of margarine
- Zout
- Peper

Bereiding

Bestrooi de kalkoenbraadlapjes met zout en peper. Verwarm de boter of margarine in een pan en bak hierin de kalkoen aan beide zijden (6-8 minuten aan iedere kant). Neem de kalkoenbraadlapjes uit de pan en houd deze warm.
Voeg de kleingesneden ui, de knoflook en de kerrie toe. Vervolgens de bloem erbij en roer dit tot een geheel. Giet de bouillon, scheutje voor scheutje in de pan en breng het geheel al roerende aan de kook. Voeg de champignons in plakjes toe. Verwarm het gerecht en maak dit op smaak af met zout en peper. 


Tip:
 Voeg gehakte noten toe en bestrooi het geheel met geraspte kokos.


Serveertip: 
Serveer hierbij de spruitjes en gekookte aardappelen.