Kalkoenfilet met witlof en pasta
Algemeen
Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 2
Bereidingstijd: 20-40 minuten
Ingrediënten
-
250 gram kalkoenfilet
- 1 el kalkoenkruiden
- 300 gram witlof
- 20 gram boter of margarine
- 150 gram pasta (lintmacaroni of penne)
- Zout
- 1 dl crème fraîche
- 1 el mosterd
Bereiding
Snijd
de kalkoenfilet in stukjes en bestrooi ze met kalkoenkruiden. Halveer de
struikjes witlof in de lengte. Snijd de harde kern eruit en snijd de lof in
smalle reepjes.
Kook de pasta in kokend water met zout volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit de
boter in een wok of braadpan en bak hierin de stukjes kalkoenfilet in ongeveer
5 minuten bruin en bijna gaar. Voeg de witlofreepjes toe en roerbak ze in 2-3 minuten beetgaar. Roer de crème fraîche en mosterd door het kalkoenmengsel en laat de saus even
pruttelen. Breng de saus op smaak met kalkoenkruiden en mosterd en voeg de saus
toe aan de pasta.