Verhit de boter in een pan en schroei het vlees, op een hoog vuur, rondom dicht. Laat het vlees hierna afkoelen op een bord. Klop het ei los in een kopje. Meng het gehakt met de helft van het geklopte ei en 2 eetlepels paneermeel en breng het op smaak met wat peper en zout. Bestrijk het haasje dun met mosterd, boetseer het gehakt eromheen en verpak het geheel in plakken ham.
Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol het deeg uit tot een lap waarin de vleesrol kan worden verpakt.
Bestrooi de vleesrol met de rest van het paneermeel, leg hem op het midden van de deeglap en pak hem netjes in. Leg het pakket met de naden naar onderen op een met bakpapier bekleed bord.
Maak met
een appelboor 2 of 3 openingen in de bovenkant van het deeg (deze fungeren als
schoorsteen waar de rook door kan ontsnappen). Bestrijk het deeg met de rest
van het geklopte ei en bewaar het pakket in de koelkast voordat het de oven in
gaat.
Verwarm de oven voor op 200° C en bak het in het midden van de oven in ca. 40
minuten goudbruin en gaar.