- 4 kalkoenschnitzels
- 100 gram tortillachips
- 1 ei
- 2 el room
- Zout
- Peper
- Boter of olie om te bakken
- 400 gram tomatenblokjes
- 1 blikje maïskorrels
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes koriander of peterselie
- ½ citroen
- ½ tl cayennepeper
Leg de kalkoenschnitzels tussen twee velletjes gladfolie en
sla ze met de bodem van een steelpan of met de deegroller plat. Doe de
tortillachips in een plastic zak en maak ze ook met de steelpan of deegroller
fijn. Klop het ei met de room en wat zout en peper los in een diep bord. Haal
de schnitzels eerst door het ei en daarna door de tortilla’s en druk het
paneerlaagje stevig aan.
Roer voor de salsa de uitgelekte tomatenblokjes, de uitgelekte maïs, de
gesnipperde ui, de gesnipperde knoflook, de fijngehakte koriander of
peterselie, de citroensap, de cayennepeper, wat zout en de olie in een kom door
elkaar. Laat dit afgedekt op kamertemperatuur staan.
Verhit de boter of de olie (of een mengsel van beide) in een grote koekenpan en
bak de schnitzels op middelhoog vuur in ongeveer 4 minuten per kant goudbruin.
Serveertip: Serveer de kalkoenschnitzels samen met de salsa
bij gebakken aardappelen of gekookte rijst en een frisse salade.