Kalkoensoep

Algemeen

Categorie: Voorgerecht
Goed voor: 4-6
Bereidingstijd: 60+ minuten

Ingrediënten

- 200 gram kalkoenborst
- 3 tl sesamolie gemengd met 1 el zonnebloem- of slaolie
- 50 gram gedroogde Chinese paddenstoel
- 1 liter kippenbouillon
- 1 el sojasaus
- 1 stukje gember schoongemaakt
- 4 lente-uien of gesneden prei als garnering
- Zwarte peper en zout. Liefst grof gemalen peperkorrels.

Bereiding

De paddenstoel in heet water een half uur laten weken, per kwartier vers warm water. Snijd het vlees en de paddenstoel in dunne kleine reepjes. Doe de wok op het vuur.
Roerbak de kleine stukjes kalkoen met 2 minuten in de hete olie gaar. Haal het vlees eruit en doe de olie weg, zet een andere pan op met water en zout op het vuur. Kook daarin de paddenstoel 5 tot 8 minuten. Laat ze uitlekken en gooi het water weg. Doe dan de pan opnieuw op het vuur, ditmaal met kippenbouillon. Voeg nu alles toe en laat op middelmatig vuur alles 10 minuten koken. Doe de lente-uitjes erbij. Zout en zwarte peper naar smaak toevoegen. Haal de gember eventueel eruit. In de tussentijd de grote soepkommen verwarmen. Zo warm mogelijk en gelijk opeten.


Tip: Voeg voor extra smaak 1 mespuntje Ve-tsin toe en wat bieslook aan de bouillon.