Romige spaghetti met witte asperges en kalkoenreepjes

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4 personen
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

500 g witte asperges
suiker
1 tl boter
250 g verse spaghetti of andere pasta
3 eetlepels bieslook, fijngesneden
300 g kalkoenfilet in smalle reepjes
1 el bloem
1 el olie
1 el boter
1 glas witte wijn
150 ml slagroom
1 eidooier
peper / zout
cayennepoeder of tabasco

Bereiding

Schil de asperges en verwijder het onderste harde deel. Snijd de asperges in stukken en breng de asperges in water met suiker en boter aan de kook. Giet de asperges af als deze beetgaar zijn en laat ze goed uitlekken. Vang het aspergenat op. Kruid de kalkoenfilet met peper en zout en wentel de filet door de bloem. Verhit de olie en bak de kalkoenfilet hierin goudbruin. Kook de pasta in het aspergenat beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Pel en snipper een sjalotje en verhit deze in een pannetje met 1 el boter. Blus het af met de witte wijn en laat het inkoken tot er nog ongeveer 1 eetlepel over is. Voeg de room toe en breng het aan de kook tot de room dikker wordt. Haal de pan van het vuur. Roer 2 eetlepels van de room door de eidooier en voeg deze daarna samen met de room. Roer de kalkoenfilet en de asperges door de saus. Verwarm het geheel nog even goed door, maar laat het niet meer koken. Dien het gerecht samen met de pasta op. 

Tip: lekker met een tomatensalade