Salade met kalkoen, appel en wortel

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 6-8 Personen
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

• 2 wortels, in sliertjes
• 1 knapperige appel, fijn geschaafd
• ½ kleine rode- of wittekool, in heeldunne reepjes
• handvol koriander, gehakt
• 200 g gebraden kalkoen, in reepjes
• 2 el sesamzaad, geroosterd
Tahindressing
• 2 el lichte tahin, goed geroerd
• duimgroot stuk gember, fijngeraspt
• 1 el lichte sojasaus
• 1 el rijstwijnazijn
• 1 tl bruine basterdsuiker
• 1 tl geroosterde-sesamolie
• sap van 1 limoen

Bereiding

Het blijft feest op je bord wanneer je al die (december)restjes goed gebruikt. En mocht je door de kalkoen heen zijn (of heb je er geen gebraden met kerst): met kip kun je ook aan de slag.

1 Klop alle dressingingrediënten met 75 ml koud water en wat zout en peper door elkaar. Voeg wat extra water toe

als het mengsel te dik is. Zorg voor een consistentie van dikke slagroom.
2 Hussel de wortel, appel, kool, kalkoen en koriander en door elkaar met wat van de dressing.
3 Schep de rest van de dressing over de salade, strooi de geroosterde sesamzaadjes erover en serveer.

Voedingswaarde

Per portie 134 kcal, 6,6 g suikers, 6,4 g vet (1,2 g verzadigd), 12,5 g eiwit, 6,9 g koolhydraten