Zuiderse saté – Kalkoenbrochette met quinoa en jonge spinazie

Algemeen

Categorie: Hoofdgerecht
Goed voor: 4
Bereidingstijd: 20-40 minuten

Ingrediënten

- 600 gram kalkoenfilet
- 0,5 dl olijfolie
- 1 tl goulashkruiden
- Peper
- Zout
- ½ witte ui
- ½ rode ui
- Satéstokken
- 4 dl groentebouillon
- 200 gram quinoa
- 200 gram erwten
- ½ bussel lente-ui
- 500 gram jonge bladspinazie
- 50 gram boter

Bereiding

Snij de filet in grote stukken. Meng de goulashkruiden, peper en zout met de olijfolie en marineer het vlees ermee. Hak de rode en witte ui in grove stukken. Prik om beurten een stuk vlees en ui op een satéstok.
Breng de bouillon aan de kook en voeg de quinoa toe. Laat 15 minuten doorkoken, giet af en kruid naar smaak met peper en zout. Blancheer de erwten en snij de lente-ui in ringen.
Bak de brochettes aan alle kanten tot ze gaar zijn. Was de spinazie en stoof kort aan in de boter. Doe er de erwten, lente-ui en de quinoa bij. Roer goed om en kruid met peper en zout.